Цветен каталог на „Страдание и спасение“ на български и английски език

Излезе от печат пълноцветен двуезичен каталог на български и английски език „Страдание и спасение. Паметта на еврейските общности в Русе, Шумен и Варна“, издание на сдружение „Европейски пространства 21“. Каталогът съдържа материали от едноименната мобилна изложба по проекта „Страдание и спасение. Паметта за еврейските общности – гарант срещу омразата в обществото“ на сдружение „Европейски пространства 21“. Изданието е пореден продукт на проекта, финансиран от Програмата за подкрепа на НПО по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Автор и съставител на каталога е проф. Николай Ненов, редактор е Цвета Ненова, преводач на английски език – Миглена Парашкевова. Книгата е богато илюстрирана с визуални материали, дарени на екипа на проекта в хода на теренното етноложко проучване, проведено сред еврейските общности в Северна България през 2015 г. Включени са и материали от Държавна агенция „Архиви“ София и архивите във Видин и Русе, както и предоставени от Регионален исторически музей Русе.

Каталогът се разпространява до научни институции, музеи, библиотеки и архиви в България, Европа и САЩ. Онлайн изданието ще бъде публикувано в български и световни платформи за електронни книги и споделено съдържание.

Може да прочетете каталога тук – кликнете върху корицата.

Catalogue Anguish and Salvation web