30 интервюта с представители на еврейските общности от Северна България вече са онлайн

30 интервюта с представители на еврейските общности от Русе, Шумен и Варна вече са публикувани на www.pametta.com Сайтът е на проекта „Страдание и спасение. Паметта за еврейските общности – гарант срещу омразата в обществото“. Интервютата бяха проведени по време на теренно проучване по проекта, осъществяван от Сдружение „Европейски пространства 21“ с активното съдействие на регионалните исторически музеи в Русе, Шумен и Варна.

STRADANIE I SPASENIE - youtube screen res

Нашите герои разказват собствените си истории, с които допринасят за конструирането на Историята с главно „И“. Те се провеждат по утвърдена методология за изследване на градските общности, чийто автор е проф. д-р Николай Ненов. В своя видео вариант интервютата се публикуват без редакция, така, както са се случили съответните разкази. Освен на сайта www.pametta.com интервютата могат да се гледат и в Youtube канал Страдание и Спасение  Очакваме вашите коментари и на страницата ни във Facebook Страдание и спасение / Anguish & Salvation

Събраната информация от теренното проучване става основа за издаване на научен сборник и пътуваща изложба, чиито премиери предстоят наесен. Подготвя се и образователен модул за ученици, както и конкурс за есе.